edoh 2011.02.03. 22:19

Hasselt

Hasselt a neve a városnak, falunak, ahol lakom. 30 ezren laknak itt a Wikipedia szerint, de szerény számitásom szerint maximum 1500-an. Hasselt 30 perc alatt körbegyalogolható és olyan, hogy térkép itt nem is létezik. Elindulsz valamerre és majd kilyukadsz maximum fél óra múlva a keresett desztinációnál.

Annak ellenére, hogy a belgiumi Balmazújvárosban lakom, meglepően nem vagyok kiakadva. Kicsi a hely, de van minden ami kell, mivel Hasselt a flamand kultúra és szórakozás központjává lett kikiáltva.

Apropó szórakozás. Tegnap megkóstoltam a helyi sört, amire itt mindenki olyan büszke, szolidan csak a Kristály nevet adták neki. Miközben ittam rájöttem, hogy a Kőbányai PR-osai legalább őszinték voltak. Nem kergettek hamis álmokat, tisztában voltak, hogy a Kőbányai nem fog bekerülni a világ legjobb sörei közé. Na a Kristály egész vezérkara szerintem már annyit ivott a saját söréből, hogy nem tudják többé megkülönböztetni a keserű vizet a sörtől. Borzalmas volt, hál isten egy csapolt Hoegaarden felejtette velem a történteket. Az este további (józan) részében 8 spanyollal néztem a Real-Sevilla meccset. Először nem zártak a szivukbe, miután kijelentettem, hogy nekem minden jó, csak ne a Real nyerjen, de végül megkedvelték amikor az este végén spanyolul mondtam el a jókivánságaimat Ronaldónak.

Végül elhúztam magam az egyetemig. Rendkivul sokat, körülbelül 5 percet kell gyalogolnom, majd fölszállnom a negyedóránként közlekedő ingyenes buszra. Itt megvalósultak Horváth Csaba legmerészebb álmai is! Jézusom, lehet, hogy ő itt a polgi? Huh, nem ő, hanem egy nő..bár,ha jobban megnézem eléggé hasonl...

Az egyetemen a javasolt 3 óra helyett 7-et vettem föl, úgy megtetszettek a tantárgyak. De megbeszéltem, hogy nem kell vizsgáznom, csak attendingelnem (néha) az órákat. Kaptam egy brossúrát is, amiből kiderült: "In the evening the belgian people are eating dinner". Ez egy elég nagy megnyugvás, mind nekem, mind az otthon maradt családtagjaimnak.

Valamint elég nagy a humoruk is a belgáknak. Az egyetem mozaik neve KHLIM (Katholieke Hogeschool Limburg), az egyetem zenekarának neve: KHLIMAX, ami öregdiákokból alakult.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fuckyeahbelgium.blog.hu/api/trackback/id/tr442637033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsivágó 2011.02.03. 22:25:42

Szánkópálya van-e?

almaimbanamerika 2011.02.03. 22:57:19

fiatalos lendulet, gyakori posztok, konnycsorgato humor. indexre vele.

gonzzo410 2011.02.04. 01:09:52

festőszakkörnek javasolnám a KHLIMT nevet. az egyetem környezetvédőinek: KHLIMatic change.

Ms Taylor 2011.02.04. 15:43:33

Atya jó ég.Most látom csak a fotót!:)

maycontainnuts 2011.02.04. 19:27:43

Örülök, hogy a múltkori esetből tanulva utánanéztél, hogy pontosan mi az intézmény neve, ahol tanulsz. :)

Naon tetszik a dizájn! Ki a felelős érte?

edoh 2011.02.04. 21:29:02

mikor volt az amikor nem tudtam h hol tanulok?
A Zsibi és a Macsek a felelős érte, de nagyon leszidtam őket, ugyanis nekem nem tetszik!

edoh 2011.02.04. 21:31:31

@gonzzo410: dolgozom az ügyön, hogy javaslataid valósággá váljanak!
süti beállítások módosítása