edoh 2011.02.17. 00:45

Logikus Teó

Rózsaszin fűszoknya vételével kezdődött a hét, majd jöttek a szuper (NOT!) órák az egyetemen és remélhetőleg egy párizsi hétvégével folytatódik..

Mivel üzleti főiskolára járok és főként humán tantárgyaim vannak, igy nem mondhatnám, hogy a diákok és a tanitás szinvonala a Harvardét súrolná, de annyira nem is unatkozom, hiszen a belga akcentus mindent feledtet velem. Egyszerűen nem tudom túl tenni magam rajta, hogy nekik az az anyanyelvük, hogy sejpitve beszélik a hollandot. Vannak persze meglepetések, például, hogy nem tudják ki is volt a Dalai Láma, de az ilyen dolgokon már Hollandiában túl tettem magam, mikor megkérdezték tőlem, hogy ismerem-e a szappanbuborékot.

Teológia órán arra a kérdésre, miszerint hol találkozhatunk manapság zsidókkal az a frappáns válasz érkezett, hogy Antwerpenben. Én meg megkönnyebbültem, hogy nem rám mutattak.

Kicsit megbotránkoztam mikor kiderült, hogy itt az egyetemen van olyan, hogy házifeladat és órai munka (!!) és nem úgy van ám, mint Pesten, hogy ha beérsz egy órára nyugodtan hátradőlsz a székben, mert aznapra teljesitetted a hallgatói kötelességed. De ne szaladjunk még igy előre, hisz ez még csak az első hét..jut is eszembe: nagyon kellemetlen, de nincs órám hétfőn és csütörtökön. Reméljük igy is teljesiteni tudom a heti 4 parti adagot (vicceltem.heti 5).

Ha Hasseltbe jössz két dolgot kell próbálnod. A helyi hires sütit és az itteni pálinkát. Na a pálinkát már Pesten megismerhette a nagyközönség a szülinapi bulimon.A sütemény nem más, mint enyhén fahéjas, nagyon édes, száraz keksz. Ezekből levonhatjuk azt a tanulságot, hogy a helyi Tourinform-nak igen nehéz dolga van. De minő szerencse, hogy én itt vagyok...:)

Végül nem jutottam el a hétfői tüntetésre, csak a tv-ben követtem az eseményeket. Azért tüntettek, mert a polgármester indokolatlanul megemelte a partihelyszinek bérleti diját. Természetesen a polgármester fogadta a tüntetőket, akik diákokból és tanárokból álltak. A tömeg elmenetelt énekelve, hullámozva a városházáig ahol a polgi fogadta őket a sajtó jelenlétében, majd megbeszéltek egy időpontot, amikor tovább tárgyalhatnak a felek a hányattatott sorsukról. Túl flottul megy itt minden, hiányzik picit az értelmetlen álldogálás alapvető emberi jogokért, a süket fülekre találás, szijjártópéter.

Most szeretném köszönteni nagy-nagy szeretettel és sok puszival 75 év feletti olvasóimat, akik biztosan vannak legalább 3-an, úgyhogy nemsokára kinyomtatom a statisztikát és mellé irom tollal a helyes látogató számot! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fuckyeahbelgium.blog.hu/api/trackback/id/tr662666844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kaméleon31 2011.02.17. 21:57:54

Nagyon örülünk a sikereidnek és persze halálra röhögöm magam rajta. Úgy látszik, hogy a hülyeség nem csak nálunk honos. Igaz, hülyeség és hülyeség között is van különbség. :) A belgák csak szimplán buták mi meg hülyék is vagyunk hozzá. :) :)

maycontainnuts 2011.02.18. 22:40:24

Ki VOLT a Dalai Láma? Még erősen van, meg lesz is.

Különben nagyon teccetős.
süti beállítások módosítása