Sajnos erről lekéstetek. Megiródott a megirhatatlan. Nehéz kimondani, de mégis ki kell: Vera (piciny reklám a kezdeti jóviszony megőrzése végett: almaimbanamerika.blog.hu) megirta a létező legzseniálisább búcsúlevelet.

Figyelem: (minden hasonlóság Schmitt Pál újévi beszédével csupán a véletlen furcsa játéka!)

 

  Tisztelt Bárónő, bárónők a világ minden pontján!


A közelgő influenzaszezon és a szomorú másnap alkalmából jó egészséget és boldogságot kívánok neked!

Ahogy Lackfi Janos írja, "csomizom a ruciba a habtestem". Gondolom így tettél te is az ezekben a pillanatokban végetérő búcsúbulid előtt, vessünk hát számot a kivégzett és a még ránk váró fröccsökkel.

Ne fogadjunk meg semmit, ne fogadkozzunk, csak bulizz kint is tisztességgel.

 Mi h(i)ányosságunk volt Magyarországon, azt pótold be, mi büszkeségünk volt, annak szellemében folytasd cselekedeteinket Belgiumban.

Van okunk büszkeségre, mindnyájunknak. Bár hatalmas távolság  választ el minket de mégis olyan, talán soha nem látott összefogást mutatott a társaságunk, mely nem kérdezett származásról, anyagi helyzetről, csak összegyűltünk a Rezidencián es ettünk, ittunk, társasoztunk, koccintottunk, táncoltunk, énekeltünk, jól éreztük magunkat.

Önzetlenség, bajtársiasság, szolidaritás - csupa szivet melengető gondolat jut csak
eszembe arról a lakásról, melyet az elmúlt évben elfoglaltál.S mindarról a folyékony és nem folyékony kenyérről melyet megettünk-ittunk, csakis a dicséret hangján szólhatok.

Csalfa lenne, ha nem ismernénk be, hogy van még teendőnk az új évben is. Hazai és nemzetközi kihívások sora tornyosul előttünk. Hazánkban és külföldön is találkoznunk kell. Gazdasági és társadalmi problémákon kell úrrá lennünk. A 2010-es év felelőtlen dorbézolásai es utazásai súlyos anyagi helyzetbe sodorta a korábbi években oly szolídan mulató udvartartást. Nem is régen oly messziségben jártunk, ahonnan csak önfegyelemmel, komoly akarattal volt visszaút.  Amerikában.  Az emberek 2010-ben összefogtak, hogy újra megtalálják a saját útjukat. Letették voksukat New York és Belgium, az újrakezdés mellett.

Az új esztendőtől azt remélem, hogy kinyílik előttem az ajtó a brüsszeli repülőtéren. Bízom benne, hogy kinn több lesz a pálinka, sör és a fröccs; úgy is, mint: tisztesség, nyíltság, becsület.

Február elsejétől féléven át nem csak saját, de több száz kis társad szórakoztatása is a válladat terheli. A sors játéka, hogy ez idő alatt legjobb barátaid csak távolabbrol figyelik hogy boldogulsz, s ha közjogi értelemben nem is, de szellemében, még erre a (fél) esztendőre is, egyesülhetnek társaságaink.

Éppen ezért az Erasmus ösztöndíj hatalmas lehetőség  a Bárónő és egész udvartartása számára. Tekintélyt vívhatunk ki azzal, ha megmutatjuk, hogy nálunk még igenis vannak bárónői neveltetésű méltóságok, de ha a szükség úgy hozza, inni is tudnak.

Mindezek közben több kis barátnőd hazatér, hogy aztán újra elhagyhassa az országot. Legfontosabb úticéljaikhoz anyagi támaszt és biztonságot fognak keresni.  Hiszem, hogy jövőbeni állásuk képes lesz megfelelni a modern kor társadalmi kihívásainak, ötvözve a legrégebbi mesterség (…) gyökereinek értékeivel; biztos zsinórmértéket nyújt majd számunkra, melyet minden barátod büszkén magáénak érez.

Edókám, akárhol is vagy, érezd magad megszólítva a világ minden pontján!

Külföldi tapasztalataimból tudom, minden országban más az éjféli szokás. Hol aludni indulnak, hol a Moriba.

Mi inkább a Cha-Cha-Chaba.

Számomra ez most egy megrendítő, egyben megnyugtató jele annak, hogy tudom, hogy jo helyen leszel. Ez az “új” esztendő első pillanatait is megszentelő hitvallás a barátságunk mellett; mely természetes, nemes kötődés, magyarázatra nem szoruló egység.

(Engedd meg, hogy én is nemzeti imádságunk egy részletével búcsúzva kérjem a
Jóisten áldását rad.  Isten, áld meg a magyart! Jó kedvel, bőséggel….Schmitt Pal
)

Engedd meg, hogy én inkább egyik himnuszunk átköltött változatával búcsúzzak, utalva a Bye-bye Edo Partyra:
“All the crazy shit I did tonight,
those are BUDAPEST memories”

A bejegyzés trackback címe:

https://fuckyeahbelgium.blog.hu/api/trackback/id/tr862626214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása