edoh 2011.03.08. 12:11

Szamba di Maastricht

 A sok-sok fenyegető rajongói levél hatására, na meg a szélessávomat megünnepelendő ime az összefoglaló az előző részek hét tartalmából.

A sulival kapcsolatban nem tudok mit mondani, még mindig irtó unalmasak az órák. Néha a tanár belegabalyodik a saját filozófia órájába és inkább feladja a Zénó paradoxon elmagyarázását, ugyanis az annyira távol áll a "mi gondolkodásunktól". Kár, hogy a holland grammatika tanárom, nem igy állt hozzá a passziv szerkezethez..

A cserediákok élete általában a csütörtökkel kezdődik. Hétfőtől csütörtökig mindenki tanulást imitál és kisimult arccal ül az órán, hogy csütörtök estére azt is el felejtse, hogy honnan jött. Igazából ezzel csak annyi a problémám, hogy nekem pénteken hajnali fél 9-től órám van.

Nem mondhatnám, hogy egy Nagymező utcányi szórakozóhely áll a hasselti fiatalok rendelkezésére, de hál isten a kollégiumom a gyrososok és a diszkók aranymetszésében található. Mit ad Isten, az egyik buliban végül a legnagyobb hasselti diszkó menedzsere úgy gondolta, hogy átnyújt nekem egy csomó ingyen belépőt, megünnepelendő, hogy egyezik az izlésünk. Ő is a fiukat szereti :) 

Vasárnap elmentünk a maastrichti karneválra, amiről en naivan azt gondoltam, áá nem viszem a rózsaszin fűszoknyám, nem lesz nagy durranás. Nagyot tévedtem. Rövid közvéleménykutatásomból kiderült, hogy az átlag holland körülbelül 1 hónapig készül a karneválra. Úgyhogy nem sok lyukas lepedőben rohangáló szellemet láttam, hanem komplett családokat 18. századi kosztümben, fej nélküli óriásokat és facebooknak öltözött lányokat. Az egy dolog, hogy mindenki beöltözik, de mindenki hozza az otthon tartalékban lévő gurulós asztalkáját vagy mini karavánját, sütöget, önti magának a sört és bömbölteti a zenét a főtéren. Végül maskara hiányában is gyorsan asszimilálódott a társaságunk és végül twistereztünk, táncoltunk és bikát kergettünk a főtéren. 

Nem csak Amerikában vannak érthetetlen indokkal tanitási szünetek, a belgák sem akarnak lemaradni, igy megalkották a "sáfrányszünetet", aminek nevét, miértjét nem sikerült még megfejtenem. Úgyhogy most sáfrányszünetezem Amszterdamban és Antwerpenben, igérem nem tart sokáig!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fuckyeahbelgium.blog.hu/api/trackback/id/tr772721394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása